Translate this page

Βιετνάμ 2008



Γενικά έχω καλή σχέση με το διαδίκτυο αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχα σκεφτεί να μοιραστώ τα ταξίδια μου με τους φίλους μου χρησιμοποιώντας αυτό το μέσο.

Σήμερα 22/10/2008 ετοιμάζοντας τα πράγματα μου για το ταξίδι μου στη Σαπά (10 ώρες βόρεια του Ανόι με τραίνο) είπα ότι δεν γίνετε να μην μοιράζομαι όλα αυτά που βλέπω και ζω γύρω μου με τους φίλους μου (έστω και σε φωτογραφίες).

Εδώ λοιπόν είναι το ...
... πρώτο μου Ιστολόγιο στο οποίο θα αναφέρω ενδιαφέρουσες (πιστεύω) ιστορίες, φωτογραφίες και βίντεο από τα ταξίδια μου.

Καλημέρα Βιετνάμ λοιπόν :))

Θα ξεκινήσουμε την βόλτα μας στο Ανόι με τα πόδια και λέω με τα πόδια γιατί είναι το λιγότερο, τρέλα, να νοικιάσει κάποιος μηχανάκι η αυτοκίνητο για να μετακινηθεί εδώ. πάρτε μία γεύση από το Βίντεο παρακάτω.





Μάλλον καταλάβατε ότι ο μόνος τρόπος είναι τα ποδαράκια μας! Ελάτε προετοιμασμένοι (παπούτσια άνετα για μέσα στην πόλη και μποτάκια για αναρρίχηση- θα τα πούμε παρακάτω) .
Βέβαια ένας απλός τρόπος είναι και τα μηχανάκια που κάνουν την δουλειά του ταξιτζή αλλά πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά τις αποστάσεις γιατί εύκολα μπορούν να σου χρεώσουν 5 η 6 Ευρώ για μία διαδρομή του ενός Ευρώ. Ο καλύτερος τρόπος είναι αφού ξέρεις που θέλεις να πας να ρωτάς στην υποδοχή του ξενοδοχείου - Πόσο στοιχίζει περίπου αυτή η διαδρομή με μηχανάκι? συνήθως δεν σου λένε πολλά παραπάνω από τις τιμές που ισχύουν γιά τους ντόπιους. Εμένα Π.Χ για μία διαδρομή του ενός Ευρώ μου ζήτησε ο οδηγός τρία. Γιά μία άλλη διαδρομή έξω από την πόλη πολλή μεγαλύτερη από την προηγούμενη, πλήρωσα ένα Ευρώ.

Και μιας και άρχισα με τα οικονομικά, να σας πω, ότι μπορείτε να βρείτε ξενοδοχεία από 8 Ευρώ τη βραδιά . Το δικό μου στην καρδιά της παλιάς πόλης (Old Quarter) και μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια από τη λίμνη, μου παρείχε ένα αρκετά μεγάλο δωμάτιο με μεγάλη ντουλάπα, ψυγείο, τηλεόραση με δορυφορικά κανάλια, ζεστό νερό όλο το 24ωρο, WiFi internet στο δωμάτιο με 11 ευρώ την βραδιά.



... Μείνετε συντονισμένοι, συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταξιδέψανε μαζί μου