Translate this page

Hallong bay. Και το παραμύθι επιτέλους έχει Δράκο :) - Δειτε το Βίντεο

Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά, να κωπηλατήσω, να κάνω μπάνιο, να κοιμηθώ, να εξερευνήσω σπηλιές.... Που έγιναν όλα αυτά; στο ...
Halong Bay εκεί όπου 5.000 χρόνια πριν κατοικούσαν οι Δράκοι. Σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο με την καταπληκτική φυσική ομορφιά, και με τις σαν παραμύθι, ιστορίες για τους Δράκους που κατοικούσαν εκεί,
Και μη φανταστείτε 2 - 3, αλλά 3.000 παρακαλώ...!!!



Αφού λοιπόν δεν έχεις σταματήσει ακόμη να διαβάζεις πάει να πει πως σου φαίνεται ενδιαφέρον όλο αυτό.

Η Ιστορία έχει ως εξής:
Μία φορά και ένα καιρό, 5.000 χρόνια πριν, το Halong Bay που το όνομά του κυριολεκτικά μεταφράζεται ως "κόλπος τις επίθεσης του Δράκου" δέχθηκε επίθεση από κατακτητές.


Ενώ ο εχθρός έκανε επίθεση με εκατοντάδες πλοία εναντίον της ηπειρωτικής χώρας, η Jade Emperor Dragon έστειλε σμήνη Δράκων από τον ουρανό φτύνοντας μαργαριτάρια τα οποία μόλις αγγίζανε το νερό μετατρέπονταν σε πέτρινα νησιά με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα πλοία των εισβολέων.



Μετά την επίθεση που έκαναν οι Δράκοι , εκ διώκοντας τους εισβολείς, δεν επέστρεψαν πίσω στους ουρανούς αλλά έμειναν εκεί μόνιμα.

Λέγεται ότι κάθε νησί φιλοξενούσε και ένα Δράκο. Εξ' ου και οι τρεις χιλιάδες Δράκοι, οι οποίοι κατοικούσαν στης σπηλιές των νησιών αυτών.
Στην κάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε και έναν από σταλακτίτες.


Εδώ τελειώνει ο μύθος και αρχίζει η πραγματικότητα.
Όπως σας είπα λίγο πριν, είχα την ευκαιρία να κοιμηθώ σε ένα πλοίο ανάμεσα σε αυτά τα νησιά. Είναι πραγματικά απερίγραπτο το συναίσθημα που σε καταβάλει όταν ο ήλιος χάνεται πίσω από αυτούς τους βράχους ύψους 50 έως 200 μέτρα, σε ένα κλίμα υγρό με τροπικό χαρακτήρα, και ενώ ακούς μακρινούς ήχους άγριων πουλιών να βλέπεις τις σκιές των γλάρων στα πανιά του πλοίου και με την φαντασία σου να τρέχεις 5.000 χρόνια πίσω ... !


Και για να αποκτήσετε και άλλες μάλλον άχρηστες για την περίσταση γνώσεις, να σας πω ότι τα περισσότερα από τα νησιά του Ha Long είναι ασβεστολιθικά και η ηλικία τους είναι πάνω από 500 εκατομμύρια χρόνια, είναι καλυμμένα με αρκετή βλάστηση η οποία δίνει και αυτό το βαθύ πράσινο χρώμα στα νερά του κόλπου. Επίσης μέσα σε πολλά από αυτά τα νησιά υπάρχουν εκατοντάδες πανέμορφες σπηλιές σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα.

 

Μόνο και μόνο γι αυτή την εμπειρία στο Ha Long Bay στα καταπράσινα νερά του κόλπου Tonkin αξίζει κανείς να επισκεφτεί το Βιετνάμ.

 

Υ.Γ Το Ha Long Bay έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. 


Το παρακάτω βίντεο έχει εικόνες των συνταξιδιωτών μου στο πλοίο εκείνης της βραδιάς και το τραγούδι είναι του Jonathan Bond. Του ξανθού που το έγραψε με αφορμή τον χωρισμό του απο την Valeria.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταξιδέψανε μαζί μου