Translate this page

Αγαπημένο Hoi An


Αν βρεθείτε ποτέ στο Βιετνάμ, πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε το ... Hoi An. 


Να μην σας πω ότι καλό θα είναι να το αφήσετε για το τέλος του ταξιδιού σας αν έχετε στο πρόγραμμά σας να γυρίσετε-γνωρίσετε κι άλλες πόλεις στο Βιετνάμ.



Βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον ένα άρθρο της Καθημερινής και το παραθέτω αυτούσιο.

Από τις πιο γραφικές πόλεις του κεντρικού Βιετνάμ, πρώην λιμάνι και κέντρο εμπορίου κατά τον 17ο, 18ο και 19ο αιώνα. Πρόκειται για μια πόλη όπου είχαν την έδρα τους πολλοί Κινέζοι, Ιάπωνες και Πορτογάλοι έμποροι - ένα ζωντανό μουσείο αρχιτεκτονικής, με στενά δρομάκια, παραδοσιακά διώροφα ξύλινα σπίτια, ενδιαφέρουσες παγόδες, γέφυρες και πλατείες.




Επίσης, στην πόλη υπάρχουν εκατοντάδες μαγαζιά με ράφτες, όπου μπορείτε να φτιάξετε ρούχα κατά παραγγελία σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.
Να προσθέσω εδώ ότι προσωπικά έραψα 5 παντελόνια, 5 πουκάμισα σε πολλή καλής ποιότητας υφάσματα και πλήρωσα 140 €.





Από τα μνημεία της πόλης αξίζει να δείτε τη σκεπαστή γιαπωνέζικη γέφυρα και την οικεία του εμπόρου Tan Ky.



Από το Hoi An μπορείτε, επίσης, να κάνετε μια εκδρομή στο Μι Σον (My Son), θρησκευτικό και πολιτισμικό κέντρο του πολιτισμού των Champa (2ος - 15ος αι). Τα μνημεία βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο και κατά τη διάρκεια του πολέμου χρησιμοποιήθηκαν ως καταφύγιο από τους αντάρτες. Αν και άντεξαν τόσους αιώνες, δεν είναι λίγα αυτά που καταστράφηκαν από τους βομβαρδισμούς των Αμερικανών.


Η θέα από το εστιατόριο όπου "τσάκισα" μια πίτσα μετά από 30 μέρες "ρυζοφαγίας και spring rolls :))

Δείτε τη συνέχεια : Αγαπημένο Hoi An No 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταξιδέψανε μαζί μου