Translate this page

Το ταξίδι μου στο Κράμπι (Krabi) - Ταϊλάνδη

Κάνοντας κλικ επάνω στις φωτογραφίες, τις βλέπετε σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Απόσταση από Μπανγκόκ : 814 χλμ.
Απόσταση από Τσιάγκ Μάι: 1510 χλμ.
Απόσταση από Πουκέτ: 176 χλμ.

Με αεροπλάνα και...
βαπόρια (Όπως λέει και το τραγούδι) μπορείς να φτάσεις Κράμπι εγώ πήγα κόντρα και επέλεξα Καράβι και λεωφορείο.

Φτάνοντας εκεί πρέπει να ομολογήσω ότι δεν ενθουσιάστηκα και πολύ. Σε σύγκριση με τα άλλα μέρη που είχα επισκεφτεί έως τώρα στην Ταϊλάνδη έμοιαζε λιγότερο ανεπτυγμένο. και είχα την αίσθηση ότι είναι απομονωμένο και εγκαταλελειμμένο. Ευτυχώς διαψεύστηκα γρήγορα.

Είχα κλείσει ξενοδοχείο από το Ίντερνετ και δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος. Άλλα έβλεπες στο site και άλλα έβρισκες εκεί !
Μακριά από την παραλία και από το κέντρο με τα εστιατόρια, μαγαζιά κτλ έμεινα μια νύχτα και την άλλη μέρα βρήκα ένα καταπληκτικό resort όπου εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο που είχαν επιμεληθεί τις πετσέτες του μπάνιου.



3’ με τα πόδια από την παραλία Αο Nang, και από το μπαλκόνι μου καταπληκτική θέα σε ένα δάσος.


Απόλυτα ήσυχο μέρος και δίπλα σε όλα τα μαγαζιά που θα χρειαστείς. Εστιατόρια, καφετέριες, αγορά κτλ.
Και εδώ υπάρχει πληθώρα ξενοδοχείων και δεν είναι απαραίτητο να κλείσετε από το Ίντερνετ. Σε αυτό που έμεινα πλήρωνα 12 € την βραδιά με King size κρεβάτι, ζεστό νερό, ψυγείο, τηλεόραση, μπαλκόνι. Αν μείνεις στην πόλη, μπορείς να βρεις δωμάτιο με 7 €. Δεν το προτείνω όμως γιατί εκτός ότι είσαι μακρυά από την παραλία δεν έχει και κάτι ιδιαίτερο ώστε να σε "κρατήσει" εκεί.

Το Κράμπι είναι το ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να εξερευνήσουν παρθένες περιοχές, άγρια φύση, να κάνουν καταδύσεις, ταξίδι του μέλιτος η απλά να ξεκουραστείς από την καθημερινότητα της πόλης.


Επίσης από εκεί μπορείς με το καράβι της γραμμής να επισκεφτείς το Πουκέτ σε δύο ώρες.


ΤΙ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΚΡΑΜΠΙ
Αν μπορείτε να οδηγείτε όπως οι Άγγλοι (αριστερά) νοικιάστε ένα μηχανάκι, πάρτε ένα χάρτη και ‘χαθείτε’. Αυτό είχα κάνει τις δύο πρώτες μέρες ώσπου σε ένα δάσος (δεν πάνε τουρίστες εκεί, αλλά από τη φύση μου δεν πάω και σε πολλά μέρη όπου πάνε τουρίστες) με τσίμπησε μία αράχνη και από το πρήξιμο στο χέρι δεν μπορούσα να οδηγήσω άλλο.


Πήγα στο νοσοκομείο δέχτηκα τις πρώτες βοήθειες, επιστρέφω το μηχανάκι και όλες μου τις διαδρομές τις κάνω πλέον με οργανωμένο γραφείο. Και επειδή όπως λένε ουδέν κακό αμιγές καλού. Μέσα από αυτές τις οργανωμένες εκδρομές γνώρισα μερικούς πολύ αξιόλογους τουρίστες από Ισπανία και Αυστραλία που έως σήμερα διατηρούμε επαφές.

Από την παραλία Αο Nang φεύγουν όλα τα πλοιάρια, καραβάκια και κρις κραφτ για τους εξωτικούς προορισμούς, ένας εκ των οποίων είναι το Bamboo Island. Σε αυτό θα μπείτε στην σπηλιά που είναι γεμάτη από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. 



Εκεί όπου βρέθηκαν παλαιολιθικοί σκελετοί και απολιθώματα ανθρώπων μαζί με τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν. 


Επίσης θα δείτε στα εσωτερικά της τοιχώματα προϊστορικές ζωγραφιές που απεικονίζουν ζώα και διάφορους τύπους καραβιών. Αν πάτε Μάρτιο και είστε τυχεροί μπορεί να δείτε πως με ανεμόσκαλες οι ντόπιοι ανεβαίνουν σε πανύψηλα σημεία για να πιάσουν χελιδονοφωλιές. Αυτές τις πουλάνε, και μάλιστα αρκετά ακριβά μιας και πολλοί το θεωρούν ξεχωριστή λιχουδιά.
Όσοι δεν έχετε ταξιδέψει στο Hanoi (Βιετνάμ), θα ενθουσιαστείτε από την ομορφιά που δίνουν στο τοπίο οι πανύψηλοι ασβεστολιθικοί βράχοι που ξεπροβάλλουν από τη θάλασσα γεμάτοι με φοίνικες και εξωτικά φυτά. 



Στο Hanoi αυτοί οι βράχοι είναι χιλιάδες και γεμάτοι μύθοι και ιστορίες σαν παραμύθια. Έχω ήδη γράψει σε παλιότερη ανάρτηση όπως θα θυμάστε όσοι με παρακολουθείτε από παλιά. Για τους νεότερους μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ

Στις παραλίες του Κράμπι και των γύρω νησιών έχουν γυριστεί οι ταινίες Ο “Xρυσοδάχτυλος” το 1964 και "ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι" το 1974 με τον James Bond . Καθώς επίσης "Η Παραλία" το 1999 με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Δεν είναι δυνατόν να τελειώσω το αφιέρωμα στο Κράμπι μόνο σε ένα ‘επεισόδιο’ γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι για το δεύτερο μέρος την επόμενη εβδομάδα.

4 σχόλια:

  1. Πού όμορφο το Blog σου. Πραγματικά με ταξίδεψες.
    Να' σαι καλά να κάνεις ταξίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ..ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ..ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙΣ...ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΙ ΕΜΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελειες εμπειριες! Ειναι ωραιο να ταξιδευεις! Να σε αξιωνει ο Θεος να κανεις πολλα πολλα ταξιδια ακομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ταξιδέψανε μαζί μου