Translate this page

Γνωρίστε την εκπληκτική και μεγαλύτερη σπηλιά στον κόσμο. Την Son Doong στο Βιετνάμ - Δείτε 17 φωτογραφίες και βίντεο


Η Σπηλιά Son Doong, είναι η μεγαλύτερη σπηλιά στο κόσμο.

Η επίσκεψη σε αυτή τη σπηλιά είναι μοναδική και εξαιρετική εμπειρία. Μέσα υπάρχει ζούγκλα, ποτάμι, παραλίες και έχει τόσο ύψος όσο ένα κτίριο...
40 ορόφων! 

Η τεράστια αυτή σπηλιά βρίσκεται 280 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας του Βιετνάμ, στο Ανόι, στο εθνικό πάρκο Nha-Ke Bang Phon.

Ελάτε να κάνουμε μια βόλτα μαζί. Και να παρασυρθούμε από την ομορφιά της φύσης.



Το όνομα της σπηλιάς (Son Doong) σημαίνει "Το Βουνό με την ποταμίσια σπηλιά". Επιστήμονες λένε πως υπάρχει εκεί, εδώ και 2.000.000 χρόνια. Πολύ πριν το νερό του ποταμού διαβρώσει τον ασβεστόλιθο κάτω από το βουνό.



Ανακαλύφθηκε το 1991 από έναν ντόπιο αγρότη, αλλά οι πρώτοι άνθρωποι που διερεύνησαν το σπήλαιο ήταν Βρετανοί σπηλαιολόγοι το 2009.


Το σπήλαιο εκτιμάται ότι έχει μήκος 140 χιλιόμετρα.



Έχει τη δική του άγρια ​​ζωή, λίμνες, τροπικό δάσος, παραλίες και ένα ποτάμι.


Πολλά σπήλαια έχουν λείψανα προϊστορικής εποχής, όπως σκελετούς ή ζωγραφιές στους τοίχους. Τίποτα από όλα αυτά δεν βρέθηκε στο Son Doong έως τώρα. Πράγμα που δείχνει ότι είναι τελείως παρθένο εδώ και 2.000.000 χρόνια!


Οι πρώτοι τουρίστες που επισκέφθηκαν το σπήλαιο ήταν το 2013.


Έκτοτε τα τουριστικά γραφεία οργανώνουν εκδρομές και ξεναγήσεις στο σπήλαιο, η οποίες διαρκούν επτά ημέρες και οι επισκέπτες περνούν τις μέρες τους εξερευνώντας κάθε γωνιά της, και τις νύχτες κάνοντας κάμπινγκ μέσα στο σπήλαιο. 



Τώρα κρατηθείτε! 

Το κόστος ανά άτομο γι ένα τέτοιο ταξίδι στο εσωτερικό της, είναι περίπου 2.300 δολάρια.

Το σπήλαιο έχει επίσης σπάνια μαργαριτάρια που σχηματίζονται όταν το νερό φορτωμένο με ορυκτά στάζει από την οροφή του θαλάμου και σχηματίζει έτσι μια μικρή σφαίρα των ορυκτών κοιτασμάτων που αναπτύσσονται σαν σε μικρά μεταλλικά μαργαριτάρια.


Όποιος αποφασίσει να το επισκεφθεί σίγουρα δεν θα μείνει παραπονεμένος. Θα ζήσει ένα πραγματικό ταξίδι στα έγκατα της γης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταξιδέψανε μαζί μου