Translate this page

6 πράγματα που ζεις και μαθαίνεις ταξιδεύοντας - Δείτε τα βίντεο


Τα ταξίδια μπορούν να σου προσφέρουν τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής σου. Σου διδάσκουν πράγματα που δεν θα μπορέσεις ποτέ να μάθεις σε...
μια τάξη ή να διαβάσεις σε ένα εγχειρίδιο. Τα ταξίδια σε βοηθούν στο να επεκτείνεις τους ορίζοντές σου σε νέους πολιτισμούς, παραδόσεις και εμπειρίες. Είναι ο καλύτερος τρόπος ανάπτυξης των προοπτικών σου και σύνδεσης με τον κόσμο. Μπορείς να δεις ιδίοις όμμασι τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στην άλλη άκρη της γης και να νιώσεις εμπνευσμένος και ευλογημένος. Τα ταξίδια σε κάνουν πιο ανεκτικό και ανοιχτόμυαλο και πιο ικανό να επανεκτιμήσεις τις αξίες σου.

Να λοιπόν κάποια στοιχεία για το τι αντλείς μέσα από τα ταξίδια σου:


1. Αφήνεις τη ζώνη άνεσής σου

Το να ταξιδεύεις σημαίνει ότι εγκαταλείπεις την άνεση του σπιτιού και το οικείο περιβάλλον σου, ώστε να κάνεις ένα θαρραλέο μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Ετοιμάζεις τις αποσκευές σου και αφήνεις ένα γνώριμο, άνετο περιβάλλον για να φτάσεις σε έναν τόπο εντελώς καινούριο σε εσένα. Είναι ένα αναγκαίο βήμα για να διευρύνεις τους ορίζοντες σου. Μόλις κάνεις αυτό το βήμα και φτάσεις σε μια νέα τοποθεσία, δεν θα έχεις νιώσει καλύτερα από αυτό το συναίσθημα. Ανακαλύπτοντας μια μη γνώριμη περιοχή προσφέρει μία εξαιρετική αίσθηση και σού χαρίζει ανεπανάληπτες ιστορίες.


2. Αξιολογείς άλλες κουλτούρες

Μπορείς να κρίνεις άλλες κουλτούρες, καθώς είναι διαφορετικές από την δική σου. Όταν ταξιδεύεις, έχεις την ευκαιρία να ζήσεις σε άλλες κουλτούρες και να βιώσεις τις παραδόσεις τους. Δεν μπορείς να τις αντιληφθείς πλήρως, διαβάζοντας απλά γι’ αυτές σε ένα βιβλίο. Η διαμονή εκεί σε βοηθά να δεις τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Βοηθά στην καλύτερη κατανόηση της διαφορετικής κουλτούρας, της νέας γλώσσας, της ενδυμασίας, της κουζίνας κλπ.

Μπορείς να αξιολογήσεις και να εκτιμήσεις κάτι όταν έχεις άμεση και προσωπική επαφή με αυτό. Πριν επισκεφθείς οποιοδήποτε μέρος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ταξιδιωτικές οδηγίες και να συγκρατήσεις τα μέρη που δεν πρέπει να χάσεις.

3. Μαθαίνεις να ζεις τη στιγμή

Είτε χαζεύεις τα θαύματα του αιγυπτιακού κόσμου, είτε το Σινικό Τείχος, έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τη στιγμή. Και το να ζεις στη στιγμή είναι απαραίτητο στοιχείο για να έχεις μια ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή. Όσο ταξιδεύεις, θα ξέρεις ότι έχεις πολύ λίγο χρόνο να ξοδέψεις σε κάθε μέρος και έτσι θα μάθεις να τον εκμεταλλεύεσαι όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό σου διδάσκει πώς να γεύεσαι στο μέγιστο κάθε λεπτό που περνά. Η παρατήρηση ενός τοπίου σε γεμίζει με θαυμασμό και δέος και είναι ένα συναίσθημα που δεν θες να χάσεις. Τα ταξίδια μας μαθαίνουν να αιχμαλωτίζουμε με τον καλύτερο τρόπο τη στιγμή και να την κάνουμε ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας.


4. Ζεις απλά

Είναι δυνατό να επιβιώσεις και με λίγα – και τα ταξίδια σου διδάσκουν το πώς. Δεν μπορείς να κινηθείς άνετα αν έχεις πολλές και παραγεμισμένες βαλίτσες. Για να μπορείς να τριγυρνάς στον προορισμό σου με άνεση, είναι σημαντικό να παίρνεις μαζί σου λίγα πράγματα. Μαθαίνεις να ζεις με τον πιο απλό και λιτό τρόπο, όπως να μένεις σε μικρά ξενοδοχεία και ξενώνες. Επιπλέον, θα θελήσεις να ψάξεις για ταξιδιωτικές προσφορές. Τα ταξίδια δεν είναι πάντα θέμα πολυτέλειας και άνεσης· είναι ένας τρόπος να βιώσουμε όσα ο κόσμος έχει να μας προσφέρει. Με αυτό τον τρόπο, εκτιμάς και τις πολυτέλειες που απολαμβάνεις στην καθημερινότητα και στο σπίτι σου.


5. Παίρνεις τα πράγματα όπως έρχονται – προσαρμόζεσαι ευκολότερα

Όταν ταξιδεύεις, χρειάζεται να μάθεις να προσαρμόζεσαι σε ο,τι απρόοπτο τυχαίνει. Είναι πιθανό η πτήση σου να καθυστερήσει ή να ακυρωθεί ή ακόμα και να χάσεις τις αποσκευές σου. Μπορεί να είναι λίγο εκνευριστικό και θα απολαμβάνεις τα ταξίδια σου περισσότερο αν μάθεις να προσαρμόζεσαι γρήγορα και να δέχεσαι τις αλλαγές. Θα νιώσεις πιο ξέγνοιαστα και θα είναι ευκολότερο για σένα να απολαμβάνεις την περιπέτεια και να περνάς άμεσα στην επόμενη.

Μπορείς επίσης να συνηθίζεις να παραμένεις ήρεμος, αν αντιμετωπίσεις καθυστερήσεις στις μετακινήσεις. Εξοπλίζεσαι με υπομονή για να αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις και συνειδητοποιείς ότι δεν αξίζει να αναστατώνεσαι για αυτό.6. Εκτιμάς περισσότερο την εμπειρία παρά τα υλικά πράγματα

Μόλις γευτείς την εμπειρία του να ταξιδεύεις, θα καταλάβεις ότι οι δεξιότητες που αποκτάς είναι πιο πολύτιμες από κάθε υλικό αγαθό που θα μπορούσες να αποκτήσεις. Παρατηρώντας το Grand Canyon ή τον Πύργο του Άιφελ είναι ανεκτίμητης αξίας και πιο σημαντικά από κάθε αγορά. Είναι καλύτερο να επενδύεις σε ένα ταξίδι παρά σε ένα πολυτελές αμάξι.

Κάθε πόλη και χώρα έχει έναν μοναδικό τρόπο ζωής και μπορείς να ζήσεις από πρώτο χέρι τους μοναδικούς τους πολιτισμούς, πρακτικές, πεποιθήσεις, κουζίνες κλπ. και να μάθεις να ζεις μοναδικές στιγμές, επενδύοντας σε ταξίδια. Δοκίμασε το…Το κείμενο είναι δανεικό από εδώ και συμφωνώ απόλυτα. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι απο τα ταξίδια μου και μπορείτε να δείτε περισσότερα πατώντα εδώ: www.stefplace.com

Καλά ταξίδια λοιπόν και ελπίζω να συναντηθούμε κάπου σε κάποια γωνιά του κόσμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταξιδέψανε μαζί μου