Translate this page

Αγαπημένο Hoi An, μέρος δεύτερο


Ας δούμε και την άλλη πλευρά του Hoi An. Μη φανταστείτε τίποτε κακό. Απεναντίας η άλλη πλευρά, και συγκεκριμένα η απέναντι πλευρά, αυτή που για να τη δεις ...πρέπει να διασχίσεις τη γέφυρα πάνω απ το ποτάμι. Πως αλλιώς να το πω βρε αδελφέ για να καταλάβεις ότι πάμε απέναντι ;

Τέλος πάντων, ελπίζω να κατάλαβες.



Εκεί είναι η πλευρά όπου στο όμορφο πεζόδρομο δίπλα στο ποτάμι θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε σε μία υπαίθρια έκθεση γλυπτών, Βιετναμέζων καλλιτεχνών.


Είναι πολλή όμορφα να περπατάς εκεί. Κάθε μέρα πέρναγα απέναντι και έκανα και από κει τη βόλτα μου .



Επίσης για όποιον έχει βαρεθεί τα Ασιατικά φαγητά και μαγαζιά εκεί "απέναντι" θα βρει πολύ όμορφα μαγαζιά με θέα στο ποτάμι και Διεθνή κουζίνα.

Αυτό που πρέπει να δοκιμάσετε και το προτείνω ανεπιφύλακτα είναι το Βιετναμέζικο καφέ


(Καφέ Βινή Σουά προφέρεται) είναι καφές φίλτρου με ζαχαρούχο γάλα, πολύ δυνατός!!! στην υγειά σας ;)


Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση και δεν μπορεί να μου φύγει απ το μυαλό είναι οι εικόνες των ανθρώπων σε καροτσάκια που "πληρώνουν" μέχρι σήμερα την ανοησία (για να μη χρησιμοποιήσω καμιά πιο βαριά κουβέντα) των Αμερικανών όταν χρησιμοποιούσαν όλα αυτά τα χημικά όπλα στο πόλεμο του Βιετνάμ.


Τέλος πάντων, ας μην το ανοίξω αυτό το κεφάλαιο τώρα και ας συνεχίσουμε τη βόλτα μας στα γλυπτά.



Αν είσαστε τυχεροί θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε παραδοσιακά δρώμενα από τον τοπικό καλλιτεχνικό σύλλογο τα οποία τα παρουσιάζουν στην Παλιά κινέζικη σκεπαστή γέφυρα.



Νοικιάστε ποδήλατο, μπερδευτείτε με τους ντόπιους και ανακαλύψτε την πόλη ...



Αν πάλι δεν θέλετε ποδήλατο, νοικιάστε μια βάρκα όπως έκανα εγώ και περιηγηθείτε τις ομορφιές δια του ποταμού :)

Η καπετάνισσα της βάρκας μου με το κλασσικό σήμα της νίκης.

Και αν μείνετε από βενζίνη μην ανησυχείτε κάπου εκεί κοντά θα βρίσκετε το πλωτό βενζινάδικο έτοιμο να σας εφοδιάσει! Ναι! δεν είναι αστείο, καλά διαβάσατε και πολύ καλά δείχνει η φωτογραφία. Πλωτό βενζινάδικο ! καλό εεε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταξιδέψανε μαζί μου