Translate this page

Ταϊλάνδη, προορισμός και αφετηρία


Η Ταϊλάνδη για μένα είναι το κέντρο των εξορμήσεων μου στην Ασία. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω κάπου αν...
δεν περάσω για τουλάχιστον τρεις μέρες από Μπανγκόκ.


Γιατί;

Γιατί εκτός του ότι την χρησιμοποιώ ως έδρα για να βγάλω βίζα για όποια ασιατική χώρα έχω προορισμό, το συνδυάζω και για τα ψώνια μου. Απίστευτη αγορά με πολύ χαμηλές τιμές. Αγοράζεις ό,τι μπορείς να φανταστείς, από ηλεκτρονικά, μαργαριτάρια, χρυσό, ρούχα, παπούτσια κτλ. σε απίστευτες τιμές.

Πέρα από τις αγορές σας όμως, φανταστείτε τον εαυτό σας δίπλα σε μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων να απολαμβάνει τον ήλιο δίπλα στα φοινικόδεντρα με ένα τεράστιο ποτήρι φυσικού χυμού από εξωτικά φρούτα!

Αν αποφασίσετε να πάτε Ταϊλάνδη αξίζει να μείνετε 3-4 μέρες Μπανγκόκ και μετά να συνεχίσετε προς κάποιο από τα καταπληκτικά νησιά της ή αν δεν σας πειράζει η έλλειψη θάλασσας, προτείνω Chiang Mai. Εκεί θα σας ταξιδέψω σήμερα. Για την Μπανγκόκ θα σας πω την επόμενη φορά.

Η Chiang Mai βρίσκεται στα βόρεια της χώρας 700 χλμ από Μπανγκόκ και συγκαταλέγεται στους πέντε πρώτους προορισμούς των επισκεπτών της Ταϊλάνδης.

Έχω κάνει την διαδρομή με τρένο και με αεροπλάνο. Προτείνω να ταξιδέψετε με αεροπλάνο. Μπορείτε να βρείτε πτήσεις από 40 €, κερδίζετε όλη τη μέρα, ενώ με τα τρένα θα ταλαιπωρηθείτε πάρα πολύ και επίσης η διαδρομή δεν αξίζει ώστε να σας αποζημιώσει.
Θα βρείτε να μείνετε στην παλιά πόλη από 10 € το δίκλινο αν δεν θέλετε πολυτέλειες.

Φτάνοντας εκεί με εντυπωσίασε η πόλη. Όμορφη, καθαρή, με μεγάλους δρόμους και οι άνθρωποι τελείως διαφορετικοί. Ψηλοί, όμορφοι και όχι τόσο μελαχρινοί όσο οι νότιοι!


Χαθείτε στο μεγάλο νυχτερινό παζάρι, αγοράστε ενθύμια και δώρα για τους φίλος σας σε πολύ χαμηλές τιμές.

Στα άπειρα ταξιδιωτικά γραφεία ψάξτε για το φθηνότερο που σας προσφέρει τις εκδρομές εκεί γύρω.


Προτείνω να κάνετε την μονοήμερη στον οικισμό των μακρυλαίμηδων (long neck) σε συνδυασμό βόλτας με ελέφαντες και βαρκάδας με βάρκες από bamboo.


Επίσης μην αμελήσετε να επισκεφθείτε έναν από τους σημαντικότερους ναούς του Τσιάνγκ Μάι, το Wat Phra That Doi Suthep. Βρίσκετε 15 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης στην κορυφή του λόφου Suthep Doi.




Αλλά ως εκεί θα φτάσετε μόνο αν ανεβείτε 290 σκαλοπάτια! Θα αποζημιωθείτε από την υπέροχη θέα.

Η χρυσή παγόδα του Ντόι Σουθέπ περιέχει τα ιερά λείψανα του Βούδα.


TIPS

Τα μικρά μαγαζιά και οι υπαίθριες αγορές είναι μια πραγματική απόλαυση. Μην ξεχνάτε όμως να κάνετε παζάρι. Η συμβουλή μου είναι να προσφέρετε το 1/3 τις τιμής από αυτή που αναγράφεται ή σας λέει ο πωλητής. Θα τα βρείτε λίγο πάνω, λίγο κάτω και θα είστε και οι δύο ικανοποιημένοι.

Αν είστε λάτρεις του βασιλικού πολτού πηγαίνετε στο τέλος της νυχτερινής αγοράς προς την πλευρά του ποταμού. Εκεί βρήκα ένα μικρό μαγαζάκι μελισσοκόμου παραγωγού που είχε σε απίστευτα χαμηλές τιμές τα προϊόντα του. Και επειδή στο τελευταίο μου ταξίδι εκεί είχα πάει με φίλο μου γεωπόνο μελισσοκόμο από Ελλάδα, μου εγγυήθηκε για την ποιότητα.

ΠΡΟΣΟΧΗ στις απομιμήσεις ρολογιών, κοσμημάτων, παπουτσιών και ρούχων που θα προσπαθήσουν να σας πουλήσουν ως αυθεντικά.


ΦΑΓΗΤΟ

Τρώτε άφοβα και δοκιμάστε τις υπαίθριες κουζίνες. Τέσσερα χρόνια δεν έπαθα το παραμικρό. Αλλά νερό πάντα εμφιαλωμένο και αποφεύγετε να πίνετε αναψυκτικά με πάγο εκτός αν γνωρίζετε την προέλευσή του.

Αν σας άρεσε η INLE LAKE και σκέφτεστε να επισκεφθείτε τη Βιρμανία (Myanmar) από κει, σε μια ώρα βρίσκεστε στα σύνορα με Βιρμανία.

Μη ξεχνάτε! Χρειάζεστε βίζα για Βιρμανία, την οποία την βγάζετε στην πρεσβεία τους στην Μπανγκόγκ.

2 σχόλια:

  1. Πραγματικά σε ζηλεύω που μπορείς και κάνεις τόσο μακρυνά ταξίδια και ανακαλύπτεις άλλους πολιτισμούς, άλλες κουλτούρες και νοοτροπίες πέρα από τη δική μας! Μακάρι να μου δοθεί η ευκαιρία να κάνω και εγώ λίγα από τα ταξίδια που ήδη έχεις κάνει! Συνέχισε έτσι, διότι με κάθε σου άρθρο νιώθω πως ήμουν και εγώ ταξιδιώτης μαζί σου και τα ζω κι εγώ. :) Είμαι νέο μέλος στα blog και άρχισα και εγώ να γράφω για κάποια πρόσφατα ταξίδια μου, αλλά στα γερμανικά, επιρεασμένη από ένα μάθημα της σχολής μου... (Travelwriting). Σου εύχομαι ότι καλύτερο και πολλά ακόμη ταξίδια!

    Φιλικά,
    μια αναγνώστριά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που προστέθηκε άλλος ένας στην παρέα :)

    Κρίμα όμως που άρχισες να γράφεις για τα ταξίδια σου στα Γερμανικά και δεν θα μπορέσω να ταξιδέψω μαζί σου σου όπως εσύ με μένα :)

    Να' σαι καλά και έρχονται κι άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ταξιδέψανε μαζί μου