Translate this page

Cambodia Δευτερο μέρος

Πατώντας με το ποντίκι πάνω στις φωτογραφίες, τις βλέπετε σε μεγαλύτερο μέγεθος


Στο δεύτερο μέρος βέβαια και υπάρχει και παραμένει ο ενθουσιασμός αλλά υπάρχει και μεγάλος θυμός με την εκμετάλλευση των τουριστών.

Και όταν λέω εκμετάλλευση εννοώ...
οικονομική (που πήγε το μυαλό σας;).

Ενώ θα βλέπετε φωτογραφίες από το ομολογουμένως καταπληκτικό Siem Riep θα σας εξιστορώ τα καθέκαστα

.

Πρώτα απ΄όλα είχα κλείσει ένα ξενοδοχείο από το διαδίκτυο του οποίου το όνομα είναι five star Siem Riep δεν διευκρινίζαμε όμως ότι ήταν πέντε αστέρια υπό του μηδενός ;)

Εκεί λοιπόν έχω να κάνω με ένα δωμάτιο όπου στον τοίχο που έβλεπε στο δρόμο είχε δύο τρύπες !!! Ναι! όσο και ας σας φαίνεται περίεργο. Αφού λοιπόν καν την παρατήρηση βάλανε δύο χαρτόνια και κλείσανε τις τρύπες (πρωτότυπο ε?) Τώρα που κάθομαι και τα σκέφτομαι λέω : Μα γιατί να μην βγάλω μερικές φωτογραφίες; Τέλος πάντων.
Το μπάνιο είναι γιο στρουμφάκια. Έχει ένα διάδρομο πλάτους ενός μέτρου και βάθους τριών μέτρων όπου στο τέλος είναι η λεκάνη. Εκεί ακριβώς αριστερά τις λεκάνης κάνει ένα ΓΑΜΑ και σε ένα χώρο 30*30 έχει έχει το νιπτήρα όπου για να μπορέσεις να πλυθείς η να ξυριστείς πρέπει ουσιαστικά να έχεις το ένα πόδι σου πάνω στη λεκάνη ! ! !


συνολικά έμεινα τρεις μόνο μέρες στην Καμπότζη και αυτό γιατί αγανάκτησα με το τρόπο που προσπαθούν να σου πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Π.Χ πήρα ταξί να πάω στην άλλη άκρη τις πόλης και αφού είχαμε συμφωνήσει στα 5 δολάρια όταν φτάσαμε εκεί ήθελε να του δώσω 15 με την πρόφαση ότι εγώ δεν κατάλαβα καλά ! φυσικά δεν πήρε τίποτα.

Στο ξενοδοχείο αφού έχουμε κανονίσει να μου βγάλει το εισιτήριο με το ποταμόπλοιο για να πάω στο Phonm Pen στην τιμή των 20 δολαρίων όταν επιστρέφω το βράδυ μου λέει : Έχει αλλάξει η τιμή και δεν είναι 20 αλλά 35 δολάρια

Είχαν προηγηθεί και άλλα τέτοια επεισόδια σε εστιατόρια, μαγαζιά στο Night Market και αυτό ξεχείλισε το ποτήρι .

Μαζεύω τα μπογαλάκια μου πάω σε ένα άλλο ξενοδοχείο (σε καλό μου βγήκε, καλύτερο δωμάτιο και πιο φτηνό) και από κει αλλάζω μέσω Internet το εισιτήριό μου και επιστρέφω την επομένη στη Ταϋλάνδη.

ΑΜΑΝ!! αγανάκτησα.

Άσε πια που όπου κι αν πήγαινες σε εστιατόρια, μουσεία είχαν άλλες τιμές για τους ντόπιους και φυσικά πολύ ακριβότερες για τους τουρίστες.

Δηλαδή αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Να δουλεύεις , να μη σπαταλάς λεφτά με στόχο να κάνεις ένα ταξίδι σε αυτή τη χώρα και όταν φτάνεις εκεί το Καλώς όρισες είναι
- ΑΑΑα έκανες 10 ώρες ταξίδι με αεροπλάνο από την άλλη άκρη της γης για να μας επισκεφτείς; Πολύ καλά λοιπόν αν θέλεις να επισκεφτείς το μουσείο πλήρωσε 25 δολάρια και όχι 5 που πληρώνουν οι ντόπιοι,
- Θέλεις να επισκεφτείς τον αρχαιολογικό μας χώρο; πλήρωσε 60 δολάρια για τρεις μέρες και όχι 12 που πληρώνουν οι ντόπιοι και άλλα πολυάριθμα παραδείγματα που θυμώνω πολύ και να τα σκέφτομαι
Αυτά είναι αρκετά για να καταλάβετε την εκμετάλλευση Και δεν θα δεχτώ ότι αυτό συμβαίνει επειδή εκεί είναι φτωχή χώρα γιατί φτωχή χώρα είναι και το Βιετνάμ και το Λάος και η Βιρμανία και αυτό δεν το αντιμετώπισα πουθενά.

Να μη σας κουράζω άλλο , νομίζω ότι αν κάποιος μου τα είχε πει αυτά πριν πάω τουλάχιστον θα ήμουν προετοιμασμένος και δεν θα θύμωνα τόσο. Αν πάτε λοιπόν καλό είναι να τα ξέρετε από πριν και θα περάσετε υπέροχα γιατί η χώρα πραγματικά είναι πολύ ωραία και αξίζει να την επισκεφθείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταξιδέψανε μαζί μου